fbpx
Hoppa till innehåll

Fördelar med automatisering

Fördelar för hästgårdar – Medhjälparen i vardagen

Haymatic-automater är utformade för stora balar och befriar dig från det dagliga hövägnings- och utdelningsarbetet. Ingen mer utdelning av hö på morgonen, dagen, eftermiddagen och kvällen. Är du redo att ändra dina vardagsrutiner och använda den lediga tiden till roligare saker? Nu är det möjligt! Höautomaten sköter regelbunden utdelning av hö på natten också. Du ställer själv in enhetens utfodringsintervall och längd.

Du sparar hö, pengar och – framförallt – tid! Beroende på antalet hästar kan höbalen räcka i flera veckor. Tack vare den låga golvnivån är det även möjligt att rulla in höbalen utan traktor. Du undviker arbetskrävande rengöring av hästhagen och det uppstår inget höspill. Använd den extra tiden som du får genom automatisering till något viktigare.

Fördelar för hästar – Hästars välbefinnande

Som alla hästentusiaster vet är det arttypiskt för hästar att äta ofta så att det alltid finns lite mat i magen. Att tugga buffrar syrorna i magen. En tom mage kan leda till magsår och andra metaboliska sjukdomar. Höautomaten erbjuder foder regelbundet enligt de tider som du ställt in och enligt din hästs behov.

Regelbunden utfordring av hästen förhindrar t.ex. fetma samt hälsoproblem som fång. Alla hästsjukdomar orsakar extra arbete och kostnader för veterinärvård. När hästen äter från en automat äter den i ett naturligt läge med huvudet neråt. Hästens nacke utsätts inte heller för samma påfrestning som när den river hö från ”slow feeding”-nät, vilket har visat sig orsaka extra belastning på nacken. En regelbunden utfodringsrytm och dosering ger flocken lugn och ro däremellan.

En höautomat är en investering i dig själv och i dina hästar! Mindre stress och mer frihet!

Kundåterkoppling 1

”Vi har nu använt automaten i ett halvt år för två av mina gårdshästar, och jag börjar så småningom vänja mig vid att inte behöva vakna på natten under de konstigaste tiderna för att transportera hö.

 

Det innebär att jag sparar mycket tid, min livskvalitet har förbättrats när jag får tillräckligt med sömn och behöver inte oroa mig hela tiden om hästarna får för mycket/för lite mat.

 

Jag gillar också tanken att höautomaten gör att jag kan lämna hemmet med min man, till exempel över natten. Det har aldrig funnits en sådan här möjlighet tidigare.

 

Innan jag köpte automaten var en av mina hästar lätt överviktig vilket oroade mig, även om det ännu inte hade lett till några problem på grund av övervikten. Nu har valacken tappat 30–40 kg på sex månader och är ett sant nöje för ögat.

 

En höbal som brukade räcka mindre än tre veckor räcker nu i fyra veckor och praktiskt taget inget hö går till spillo. Du sparar även tid när du inte behöver städa upp hö som hästarna spridit ut.

 

Tack för denna fantastiska uppfinning. Jag skulle inte ge bort den för något pris.”

Kundåterkoppling 2

”Jag tycker att automaten har varit ett mycket bra köp, både när det kommer till att spara tid och hö. Jag har hästen som min hobby utöver mitt dagjobb, och nu behöver jag inte längre oroa mig för vem som ger hö på dagen och om jag hinner åka från jobbet i tid för att ge eftermiddagshö.

 

Hästarna får sitt hö regelbundet och i tid, vilket gör det enklare att kontrollera deras vikt och det är säkert en mer magvänlig metod för hästen.

 

Tidsinställningsalternativen kan väljas mycket fritt, vilket är ett stort plus för enheten.

 

Nu sparar man ett par tre dagar hö per rundbal och framför allt hålls gården renare när hö inte sprids.

 

Jag sparar ungefär en timme om dagen och får mer tid för hästarna även på vardagarna.

 

Under mina semestrar har det varit enklare att hitta hjälp när det räcker med ett besök till inhägnaden om dagen, och jag kan sova längre under mina egna lediga dagar när jag inte behöver stiga upp för att ge morgonhö, vilket var ett sällsynt nöje i flera år.

Tankar från en nöjd höautomatanvändare.”