fbpx
Hoppa till innehåll

Fördelar och kundfeedback

Fördelar för hästgårdar – Medhjälparen i vardagen

Haymatic-automater är utformade för stora balar och befriar dig från det dagliga hövägnings- och utdelningsarbetet. Ingen mer utdelning av hö på morgonen, dagen, eftermiddagen och kvällen. Är du redo att ändra dina vardagsrutiner och använda den lediga tiden till roligare saker? Nu är det möjligt! Höautomaten sköter regelbunden utdelning av hö på natten också. Du ställer själv in enhetens utfodringsintervall och längd.

Du sparar hö, pengar och – framförallt – tid! Beroende på antalet hästar kan höbalen räcka i flera veckor. Tack vare den låga golvnivån är det även möjligt att rulla in höbalen utan traktor. Du undviker arbetskrävande rengöring av hästhagen och det uppstår inget höspill. Använd den extra tiden som du får genom automatisering till något viktigare.

Fördelar för hästar – Hästars välbefinnande

Som alla hästentusiaster vet är det arttypiskt för hästar att äta ofta så att det alltid finns lite mat i magen. Att tugga buffrar syrorna i magen. En tom mage kan leda till magsår och andra metaboliska sjukdomar. Höautomaten erbjuder foder regelbundet enligt de tider som du ställt in och enligt din hästs behov.

Regelbunden utfordring av hästen förhindrar t.ex. fetma samt hälsoproblem som fång. Alla hästsjukdomar orsakar extra arbete och kostnader för veterinärvård. När hästen äter från en automat äter den i ett naturligt läge med huvudet neråt. Hästens nacke utsätts inte heller för samma påfrestning som när den river hö från ”slow feeding”-nät, vilket har visat sig orsaka extra belastning på nacken. En regelbunden utfodringsrytm och dosering ger flocken lugn och ro däremellan.

En höautomat är en investering i dig själv och i dina hästar! Mindre stress och mer frihet!

Kundåterkoppling

”Vi har nu använt automaten i ett halvt år för två av mina gårdshästar, och jag börjar så småningom vänja mig vid att inte behöva vakna på natten under de konstigaste tiderna för att transportera hö.

Det innebär att jag sparar mycket tid, min livskvalitet har förbättrats när jag får tillräckligt med sömn och behöver inte oroa mig hela tiden om hästarna får för mycket/för lite mat.

Jag gillar också tanken att höautomaten gör att jag kan lämna hemmet med min man, till exempel över natten. Det har aldrig funnits en sådan här möjlighet tidigare.

Innan jag köpte automaten var en av mina hästar lätt överviktig vilket oroade mig, även om det ännu inte hade lett till några problem på grund av övervikten. Nu har valacken tappat 30–40 kg på sex månader och är ett sant nöje för ögat.

En höbal som brukade räcka mindre än tre veckor räcker nu i fyra veckor och praktiskt taget inget hö går till spillo. Du sparar även tid när du inte behöver städa upp hö som hästarna spridit ut.

Tack för denna fantastiska uppfinning. Jag skulle inte ge bort den för något pris.”

Sonja Juupaluoma

”Jag tycker att automaten har varit ett mycket bra köp, både när det kommer till att spara tid och hö. Jag har hästen som min hobby utöver mitt dagjobb, och nu behöver jag inte längre oroa mig för vem som ger hö på dagen och om jag hinner åka från jobbet i tid för att ge eftermiddagshö.

Hästarna får sitt hö regelbundet och i tid, vilket gör det enklare att kontrollera deras vikt och det är säkert en mer magvänlig metod för hästen.

Tidsinställningsalternativen kan väljas mycket fritt, vilket är ett stort plus för enheten.

Nu sparar man ett par tre dagar hö per rundbal och framför allt hålls gården renare när hö inte sprids.

Jag sparar ungefär en timme om dagen och får mer tid för hästarna även på vardagarna.

Under mina semestrar har det varit enklare att hitta hjälp när det räcker med ett besök till inhägnaden om dagen, och jag kan sova längre under mina egna lediga dagar när jag inte behöver stiga upp för att ge morgonhö, vilket var ett sällsynt nöje i flera år.

Tankar från en nöjd höautomatanvändare.”

Riitta Kuumola

”Användningen av Haymatic har kommit i gång väldigt smidigt och inget skulle få mig att gå tillbaka till det gamla systemet. Jag hittar inte ord för att beskriva hur lycklig jag är över att jag vågade göra denna investering. Jag är övertygad om att den snabbt betalar sig tillbaka i form av sparade arbetstimmar och mindre veterinärutgifter. Som företagare har jag fått vila mer och syssla med mina hobbyer. Jag kan rekommendera Haymatic för precis alla. ”

Johanna Borgelin, Islandshäststallet Sydänkavio

Fodret är alltid rent! Ingen mer oro över att de äter från marken och får sand i sina system. Jag kan anpassa utfodringen så att de har ätit när jag ska rida. Fler måltider, bra för deras mentala och fysiska hälsa. Mindre bortslösad tid, ingen mer hantering med IKEA-påsar 🙂 Mina dagar är mer flexibla. Kontrollerat foderintag för enkel utfodring, man slipper att den dominanta hästen alltid får mest.

Henriette Svendsen, Norge

Det har gått bra att använda Haymatic. Inga klagomål!

En påtaglig fördel är att hästarnas midja har krympt utan oro för magsår. Jag rekommenderar Haymatic till alla. Bästa möjliga lösning vad gäller hästarnas och ägarnas välmående!

Man slipper gå runt i stallet och slänga ut små mängder hö till hästarna och oroa sig över hur man håller magarna friska utan att de ska öka för mycket i vikt.

Mervi Pakola

”Personalen konstaterade efter ett par veckor att de nu har tid att göra annat än att dela ut hö – med andra ord är de nöjda och arbetsgivaren märker att investeringen betalar sig tillbaka snabbt :). Hästarna blev lugnare och hade mindre matstress och de var inte lika hungriga, även om den kalkylerade hömängden var den samma som innan automaterna togs i bruk”

Åsa Granåsa, Granåsa Hästgård

”Vi är så glada! Haymatic® har gjort vardagen enklare och plötsligt har vi haft mycket mer tid (faktiskt så mycket att vi köpte en ny häst). Haymatic® fungerar perfekt.”

Maria Henningsson, Stubbamollans gård

Kanske det bästa köpet någonsin. Nu slipper man vakna tidigt på morgonen eller ge sig ut i hagen för att utfodra när regnet står som spön i backen. Sparar tid och gör att du slipper en full kalender när du inte behöver utfordra hö flera gånger om dagen.

Större möjligheter att kunna lämna hemmet. Du kan till och med resa bort över natten utan att behöva oroa dig för hästarnas välmående. När det gäller hästarnas välmående är det också ett väldigt bra köp. Minskar utfodringsstressen och förhindrar viktökning och många sjukdomar. Sparar också en hel del hö eftersom hästarna inte trampar på det lösa höet.

Lauran talli, Pori

I förra stallet utfodrade vi hö i balar. Att lägga hö i påsar var tidskrävande, det var stökigt och dammigt och mycket hö gick till spillo på marken.

Hästarna bråkade om utfodringsplatser och alla kunde inte äta tillräckligt när den girigaste tog över platsen vid höpåsarna. Det blev mer bråk om foder och långt mellan måltiderna.

Vi köpte maskinen när vi skaffade hästar till vår egen gård. Maskinen har varit värd varenda krona. Ny höbal varannan vecka och man slipper helt oroa sig över högivan. Det blir i princip inget svinn.

Jag kunde inte be om något mer. Som lägst har temperaturen varit -25 och hömataren har fungerat utan problem! Bästa köpet du kan göra till ditt stall.

Anni Kurtti, Finland

Artiklar