fbpx
Hoppa till innehåll

Haymatic® höautomat

Vi kan erbjuda kostnadseffektiva och användarklara höautomater och lösningar för att automatisera befintliga foderhäckar. Kärnan i alla lösningar är innovativ och produktskyddad automatisering (patent SE 543 865 C2). Haymatic® höautomat är redan morgondagens standard.

Haymatic® höautomat – En användarklar produkt

Haymatic® automaten är en färdig produkt ämnad för hästhagar. Automaten kan enkelt fyllas med en stor höbal vilket innebär att ditt dagliga höutdelningsarbete bli snabbare. Man kan välja en Haymatic® automat utifrån antalet stigande väggar, och man kan få en automat med upp till fyra stigande väggar! Automaten lämpar sig för både små ponnyer och hästar eftersom kantens höjd är 63 cm. Du hittar fler bilder på automater i galleriet.

Här nedanför får du en mer detaljerad beskrivning av produkterna. Fabrikspriserna inkluderar inte takkonstruktionen ovanpå balkarna. 

Haymatic® 4 – Maximera nyttan med en fyrsidig automat

Placera höautomaten på nya sätt för ett stort antal hästar. Du kan placera Haymatic® 4 mitt i hästhagen så att hästarna fritt kan gå runt automaten. Utfodringsplatser för upp till 12 hästar! 

Genom att placera automaten mellan två, eller till och med fyra, hästhagar kan flockar av valacker och ston använda samma automat. Valack- och stoflockar får båda sex utfodringsplatser. När man placerar höautomaten i korsningen av fyra hästhagar får man tre utfodringsplatser/hästhage.

Det är enkelt att sätta in en ny höbal genom att öppna en utfodringsvägg. En helt transparent struktur lugnar hästarna

En automat och många utfodringslösningar!

Haymatic 4 – 7900 € (moms 0%)

Haymatic® 3 – En enklare vardag!

En tresidig automat för de som uppskattar en enklare vardag. Om du placerar automaten på sidan av hästhagen kan du byta bal på utsidan av hästhagen utan att störa hästarna. Enkla dagliga rutiner! Det finns utfodringsplatser för 9 hästar, vilket räcker för en stor flock. 

Haymatic® 3 kan också placeras i mitten av hästhagen eller i mitten av 2–3 hästhagar. På så sätt får man tre utfodringsplatser/hästhage. Beroende på dina behov!

Haymatic 3 – 6900 € (moms 0%)

Haymatic® 2 – Investera i en enklare vardag!

En tvåsidig automat för de som uppskattar en enklare vardag. Om du placerar automaten på sidan av hästhagen kan du byta bal från utsidan av hästhagen utan att störa hästarna. Inget dagligt höutdelningsarbete och vardagen löper smidigt! Utfodringsplatser för sex hästar. 

Haymatic® 2 kan också placeras i mitten av hästhagen eller mellan två hästhagar. Varje hästhage får då tre utfodringsplatser. Om dina behov ändras kan den tvåsidiga automaten vid behov modifieras till en tresidig automat.

Haymatic 2 – 5800 € (moms 0%)

Klicka för mer information

Alla höautomater rymmer en stor höbal, vilket gör att höet räcker längre. Justera utfodringsintervallerna efter hästarnas och dina behov, upp till 12 öppningar per dag! Dörrarnas höjning och öppningstid kan ställas in med två tidsgrupper. Styrenheten är enkel att använda.

Automatens väggar lyfts nerifrån och upp och deras rörelse stannar om de stöter på ett oväntat hinder. Det finns alltid fritt utrymme överst på enheten. Dessutom höjer hästen också naturligt på huvudet när dörrarna lyfts.

Alla yttre ytor är utformade för att passa hästar. Elsäkerheten har säkerställts genom att använda skyddade komponenter.

Man tog automatens livslängd och säkerhet i beaktande redan i designfasen. Höautomatens enkla funktionsmekanism innehåller få slitdelar. 

Vid produktionen har man använt slitstarkt och underhållsfritt varmförzinkat och rostfritt stål samt marin aluminium.

Höautomaten är placerad på plan, obelagd mark. Vi rekommenderar att du lägger en bas på en betongplatta eller lägger en bas av betongstenar. Detta hjälper till att hålla substratet rent och sanden kommer inte in i hästarna med höet.


Elektricitet kan föras till maskinen från närmaste uttag med en förlängningssladd för utomhusbruk, eller så kan du använda ett uttag eller en fast anslutning som redan kan vara på plats.

Mått:

Enhetens längd / bredd: 2050 mm
Enhetens höjd: 2600 mm
Inre mått: 1800×1800 mm
Bashöjd: 60 mm
Vikt: 400-500 kg beroende på utrustning

Annat:

IP-klassificering av elektriska komponenter: IP54
Strömförsörjning: 230 V.
Motoreffekt: 0,37 kW
Arbetstemperatur: -22 till +30 ℃
Garanti: 2 år

En maskin, många lösningar

Haymatic® modul – Anpassning med moduler!

Har du redan en befintlig byggnad eller vill bygga en själv? Haymatic® -tekniken kan användas för att till exempel arrangera automatisk utfodring på byggnadens vägg.

Den första modulen innehåller allt du behöver för en utfodringsöppning i väggen. Den erbjuder ett alternativ med låg tröskel för automatiserad utfodring av 2–3 hästar. Det är också enkelt att ansluta driften av de andra utfodringsöppningarna i väggen till den första modulen.

Du hittar modulernas fabrikspriser (moms 0 %) här nedanför.

Från 3300 € / 1 modul

Klicka för mer information

Haymatic®-moduler består av element cirka 2 m höga på byggnadens vägg. Elementet har tre matningsöppningar. Tre st. element kan placeras på samma vägg.

Haymatic®-modulen installeras mellan byggnadens vertikala balkar. Kunden måste se till att göra de öppningar som krävs av modulen i önskad väggkonstruktion.

Mått:

Enhetens längd / bredd: 1920 mm
Enhetens höjd: 2200 mm
Vikt: cirka 90 kg

Annat:

IP-klassificering av elektriska komponenter: IP54
Arbetstemperatur: -22 till +30 ℃
Motoreffekt: 0,25 kW
Garanti: 2 år
Tillverkningsland: över 80% finskt, en Nyckel Flagga -produkt
Strömförsörjning: 230 V.

Haymatic® by Smartkit – Automatisering av befintliga foderhäckar

Vi kan erbjuda automatiseringslösningar för befintliga foderhäckar genom att använda samma teknik som i Haymatic® automater. 

Pris och leveransvillkor bestäms från fall till fall, t.ex. beroende på höhäckmodell.

Kontakta oss för att ta reda på vilka möjligheter som finns!

Tresidig automatisering från cirka 3300 € (moms 0 %).