fbpx
Hoppa till innehåll

Företagets historia

Vår familjs hästhobby stötte på ett vanligt dilemma. Våra hästar tålde inte ”fritt hö”. En av våra hästar fick magproblem på grund av de varierande utfodringstiderna.

 Vi var tvungna att komma på lösningar som passade alla hästar i familjen. Utfodring var tredje timme skulle vara utmanande och vi började överväga andra lösningar. 

Hästintresset hos familjen och yrkeskunskaper inom maskinkonstruktion lade grunden för att anta denna intressanta utmaning. Utvecklingen av lösningarna grundar sig på över 30 års expertis inom maskinkonstruktion och en förståelse för hästarnas inneboende behov.

Haymatic® höautomat föddes

Goda erfarenheter av att underlätta sina egna stallrutiner skapade ett intresse för att ta fram lösningar och dela dem med andra hästentusiaster som kämpar med samma saker.

Vårt mål är att erbjuda olika lösningar för hästgårdar. Vi har kunnat uppleva och se hur automatiseringen av höutdelning har gjort vardagen enklare och ökat hästarnas välbefinnande. Hästarnas välbefinnande och ekologisk hästhållning ligger nära våra hjärtan.

Vår utgångspunkt har varit att förstå hästens inneboende behov, användarnas säkerhet samt mer fritid, som uppstår som en ”sidoprodukt” tack vare automatisering. Alla hästmänniskor vet hur länge det tar att utfordra hö och å andra sidan hästarnas behov av regelbundna utfodringsintervaller.

Våra egna upplevelser i vårt eget stall har varit uppmuntrande. Det har varit fantastiskt att se att våra egna hästar mår bra och blir friska genom automatisering, men framför allt har det varit underbart att kunna säga hej då till daglig höutdelning!